top of page

Crescent Cup 1 & 2 @GoExpo

BMX Helsingin oman paikallisen BMX-racing cupin ensimmäiset osakilpailut ajettiin menneenä viikonloppuna Messukeskuksessa GoExpo messujen yhteydessä. Messuradan suunnittelijana, sekä ratamestarina toimi jälleen amerikkalainen Eric Bress. Eric oli jälleen kerran suunnitellut loistavan radan, joka oli teknisesti riittävän haastava kisakuskeille, mutta samalla riittävän helppo lajista kiinnostuneille messuvieraille. Viikonlopun aikana radalla kävi n.1000 BMX-pyöräilystä kiinnostunutta messuvierasta.

Joona Pekkilä

Cup #1 Cupin ensimmäinen osakilpailu käytiin lauantaina messujen toisenä päivänä. Cupissa ikäluokat ovat yhdistetty kahden vuoden välein, joten Crescent Cupin kisoissa on mahdollisuus ajaa eri vastustajia vastaan mitä Suomen Cupissa ajetaan. Kisat ajettiin ensin aika-ajona ja tämän jälkeen parien välisenä pudotuspelinä.

Tartosta kisaan oli ilmoittautunut viisi kuljettajaa, joista kolme ajoi nuorten sarjoissa, sekä kaksi aikuisten sarjoissa. Viron kova taso näkyi jo ensimmäisenä kisapäivänä, kun 7-8v. poikien finaalissa Sebastian Leok pisti Nooa Keisulle toisisaan kampoihin. Nooa oli lauantaina paremmassa iskussa ja hän otti oman sarjansa voiton Sebastianin ollessa toisena. 9-10v. poikien luokan voiton Tõnis Mugra, Rasmus Variksen jäädessä toiseksi. Tyttöjen luokassa kisan voitti Tarton Miina Ojasild Ella Lehtonen ollessa toisena.

11-12v. poikien sarjassa voiton vei Joona Pekkilä, Max Mäenpään ollessa toisena. Huhujen mukaan Max ei ole koskenut pyöräänsä koko talvena, mutta se ei hänen ajossa näkynyt. Joona joutui finaalissa todella ahtaalle, kun tämä Tampereen hurrikaani pisti pökköä pesään. Maalissa poikien eroa oli vain muutamia senttejä!

13-14v. sarjassa Antti Lehikoinen kävi nappaamassa helpon voiton Miiko Rajajärven ollessa toisena.

Iltapäivällä ajettiin aikuisten sarjat, jossa cruisereissa Jukka Pekkilä otti voiton Jouni Jalkasesta. Naisten sarjassa Minni Leppäsellä oli aika-ajoissa vaikeuksia, mutta Minni paransi ajoaan ja selvisi finaaliin. Finaalissa Minni otti voiton Viron Elerin Kivestä.

Miesten sarjassa aika-ajojen kovimmat ajat ajoivat Lehtosen veljekset. Veljekset ovat dominoineet edellisinä vuosina kaikissa Suomen kisoissa. Finaalissa veljekset ajoivat toisiaan vastaan ja kaikkien yllätykseksi pikkuveli Teemu voitti isoveljensä puolen renkaan mitalla. Samuli Mattila onnistui pitämään Viron Ardo Oksin takanaan ja sijoittui kilpailun kolmanneksi.

Tommi Lehtonen

Cup #2 Cupin toinen osakilpailu käytiin sunnuntaina samalla kaavalla mitä edellisenä päivänä. Ensin ajettiin aika-ajot ja sen jälkeen pudotuskilpailuna.

6v. ja alle kisan ainoana osallistujana oli BMXH:n Jermu Niemi, Jermu ajoi oman kisansa 7-8v. sarjassa.

7-8v. sarjan voitti edellisenä päivänä hopealle ajanut Sebastian Leok Nooa Keisun ollessa toisena.

9-10v. poikien sarjassa Tarton Tõnis Mugra voitti Akseli Räsäsen ollessa toisena.

Anton Holmberg

Tyttöjen sarjassa Miina Ojasild vei kultaa Ella Lehtosen ollessa toisena. 11-12v. sarjassa nähtiin jymy-yllätys. Eilisestä tappiosta lisää virtaa saanut Max Mäenpää otti niukan voiton Joona Pekkilästä. Voittomarginaali ei ollut iso, mutta riittävä.

13-14v. sarjassa Turun Leo Autio vei voiton Anton Holmbergin ollessa toisena. Aikuisten kisoissa cruiserereiden voiton vei Jukka Pekkilä, Turku BMX:ää edustavan Greame Cookin ollessa toisena. Varikkohuhujen mukaan Graeme aikoo osallistua tulevana kesänä Suomen cupiin ja häntä kannattaa tarkkailla, sen verran kovan vastuksen hän antoi Jukalle. Naisten kisassa Minni jatkoi siihen mihin eilen jäi. Aika-ajo sujui paremmin mitä ensimmäisenä kisapäivänä Minnin ollessa naisten ykkösenä. Finaalipari ja lopputuloskin oli sama mitä lauantaina Minnin voittaessa ja Elerin Kivi oli hyvänä kakkosena. Miesten kisassa Tommin puuttuessa Teemu hallitsi kisaa alusta loppuun. Finaalissa Teemu vei voiton Viron Ardo Oksin ollessa toisena.

Kisojen kaikki tulokset nähtävissä Crescent cupin facebook-sivuilta. Valokuvia löytyy Pyöräkrossiparkin sivuilla.

Cup jatkuu seuraavaksi Kivikon ulkoradalla 2.5., be there!

Uusimmat uutiset
Arkisto
bottom of page