top of page

BMX Helsinki etsii valmentajia!


BMX pyöräilyn valmentaja/ ohjaaja

BMX Helsinki ja Espoo Bike Club hakevat liikunnanohjaajia/ valmentajia, joilla on lajikokemusta pyöräilyn vauhtilajeista ohjaamaan BMX-harjoituksia aloitteleville 3-15 vuotiaille harrastajille.

Lisäksi tarjoamme töitä radan ylläpidossa, pyörien huollossa sekä tapahtumien järjestämisessä

Kuka palkkaa?

BMX Helsinki ja Espoo Bike Club ovat pääkaupunkiseudulla toimivia pyöräilyseuroja, joiden päälajina on BMX racing. Seurat tarjoavat tunteja hyvin pienten lasten kerho- ja eskariryhmistä aina kisaamisesta kiinnostuneiden ryhmiin. Harrastajamäärien painopiste on pienten lasten alkeisryhmissä sekä kouluikäisten harrastajien ryhmässä. Näiden ryhmien ohjaaminen ei välttämättä vaadi BMX racing -lajitaustaa. Sama henkilö voi hoitaa molempien seurojen ohjauksia, palkkaus voidaan siis toteuttaa kahden seuran yhteispalkkauksella.

BMX Helsinki

BMX Helsingin kotirata on Helsingin Kivikossa. Seura aloitti toimintansa v. 2013, ja on nyt Pohjoismaiden suurimpia BMX Racing -seuroja. Seura on myös kahdesti valittu Vuoden Pyöräilyseuraksi lajiliiton toimesta.

BMX Helsingin tuntitarjonta on seuraavanlainen:

BMX kerho ja eskari alle kouluikäisille lapsille – kerran viikossa 45 min-1 tunti ohjattua leikkimielistä harjoittelua (3 eri ryhmää 2018, tarve kasvattaa ryhmien määrää)

BMX koulu kouluikäisille harrastajille, 2 x tunnin harjoitus viikossa

BMX akatemia kisaamisesta kiinnostuneille, kaikki ikäryhmät yhdessä, 3 x 1,5 tunnin harjoitus viikossa

Lisäksi BMXH järjestää koululaisten kesäleirejä aloitteleville ajajille

Seura järjestää matalan kynnyksen paikalliskisasarjan ”Kehä Cup”, jossa oli 9 osakilpailua 2018. Kilpailut pidettiin Helsingin Kivikon sekä Espoon Matinkylän radoilla.

BMXH järjestää myös tapahtumia: Suomen Cup, SM-kisat, kv. Season Final sekä kv. Polar BMX Games.

BMXH järjestää 4-luokkalaisille suunnatun Fillaristara-pyöräilytaitokilpailun. Kilpailun yhteydessä 15 eri luokkaa tulee kevään 2019 aikana harjoittelemaan BMX-ajon alkeita Pyöräkrossiparkkiin sekä osallistuu finaaliin 22.5.

BMXH järjestää myös yksityisopetusta ryhmille, esim. BMX synttäreitä ja yritystapahtumia.

Espoo Bike Club

Espoo Bike Club on uusi, vuonna 2018 toimintansa aloittanut seura, joka toimii Matinkylän uudella BMX radalla. Loppukesästä 2018 alkanut toiminta houkutti mukaan heti 63 jäsentä.

Seura järjestää BMX harjoituksia aloitteleville ajajille kahdessa ikäryhmässä:

BMX eskari 5-8 -vuotiaille ja BMX koulu 9-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Molemmat ryhmät harjoittelevat kaksi kertaa viikossa tunnin kerrallaan.

Espoo Bike Club pyrkii laajentamaan toimintaansa myös maastopyöräilyyn sekä BMX freestyleen, kunhan sopivia ohjaajia löytyy.

Työtehtävät

Etsimme liikunnanohjaajia, jotka pystyvät vetämään Helsingissä ja Espoossa harjoitustunteja aloitteleville harrastajille sekä auttamaan tapahtumien järjestämisessä., radan huollossa sekä vuokrapyörien kunnossapidossa. Lisäksi ohjaaja avustaa kisaryhmien vetämisessä tai vetää kisaryhmän harjoitukset BMX racing -lajivalmentajalta saatujen ohjeiden mukaan. Hakijan/hakijoiden taitojen mukaan voidaan myös aloittaa ohjatut tunnit maastopyöräilyssä ja/tai freestyle BMX:ssä.

Työmäärä voidaan sopia yksilöllisesti. Asetamme etusijalle hakijat, jotka voivat hoitaa isompia kokonaisuuksia ja joita voimme palkata kuukausipalkalla. Työ on kausiluontoista, huhtikuu-lokakuu. Talvella ja keväällä tarjoamme tuntityötä laji- ja oheistreenien ohjaamisessa erikseen sovitulla tavalla.

Esimerkkikokonaisuus 1: hae paikkaa jossa hoidat kahden seuran kaikki harjoitukset, sekä olet mukana kaikissa muissakin seurojen projekteissa, radan- ja pyörien huollossa. Työmäärä n. 40 h/ vko, kk-palkka n.2500-3000 e/kk

Esimerkkikokonaisuus 2: hae paikkaa jossa olet joko Espoo Bike Clubin tai BMXH:n vastuuvalmentaja. Tuntimäärä n. 6-15 h/vko. Tuntipalkka tai kk-korvaus. n. 15 e/tunti

Esimerkkikokonaisuus 3: hae paikkaa, jossa hoidat yhden yksittäisen ryhmän harjoitukset, 2-4 tuntia/viikossa. Tuntipalkka, n. 15 e/tunti

Edellytämme hakijalta:

Liikunnanohjaajan tutkintoa tai opintoja

Lajitaustaa BMX:stä (freestyle tai racing), maastopyöräilystä tai endurosta/ alamäkiajosta

Kykyä tulla toimeen lasten ja vanhempien kanssa

Ajokortti ja auto katsotaan eduksi, ja on tarpeen, jos työnteko tapahtuu sekä Espoon että Helsingin radoilla

Kokemusta tai innostusta oppia tapahtumajärjestämisestä

Kokemusta tai innostusta oppia radan huoltoa

Pyöränhuoltotaitoa

Valmiutta työskennellä iltaisin ja viikonloppuisin

Kielitaitovaatimus: suomi ja englanti

Tarjoamme:

  • Toiveen mukaan kilpailukykyistä tunti- tai kuukausipalkkaa. Työtunteja viikossa n. 40. Asetamme etusijalle hakijat, jotka ovat halukkaita tekemään isompia tuntimääriä, tai vastaamaan koko työmäärästä.

  • Mahdollisuuden kehittää lasten ja nuorten pyöräilyä sekä BMX racingia Suomessa merkittävällä tavalla

  • Monipuolista työnkuvaa, jonka sisältöön ja määrään pääsee itse vaikuttamaan

  • Mahdollisuuksia kehittyä valmentajana ja työskennellä kansainvälisten huippuvalmentajien kanssa

  • nuorekasta ja innostavaa työympäristöä

Lisätietoja ja hakuohjeet

Lisätietoja antaa BMXH:n ja Espoo Bike Clubin puheenjohtaja Katariina Laakkonen (050 448 5437)

Hakemukset sähköpostilla PDF-muodossa osoitteeseen katariina.laakkonen@pyoraily.fi 20.3. 2019 mennessä.

Uusimmat uutiset
Arkisto
bottom of page