RYHMÄT 

Seurassamme on yhteensä seitsemän harjoitusryhmää, joista neljä on harraste- ja kolme kilpailupainotteisia.

 

Ryhmät jakaantuvat suuntaa antavasti iän mukaan. Painoarvoa on vauhdissa ja tavoitteissa.

 

Suosittelemme valitsemaan harrastajalle ryhmän, joka tukee parhaiten hänen tavoitteitaan. Lajin harrastaminen ei ole mielekästä jos harjoittelu tuntuu liian vaikealta tai liian helpolta.

 

Harrasteryhmästä on hyvä aloittaa mutta jos pyöräilytaitoja ja vauhtia jo on ja poltetta kisaamiseen löytyy, voi aloittaa kisaavassa ryhmässä. Ryhmää voi tulla kokeilemaan. Valmentajat auttavat ja opastavat ryhmän valitsemisessa.

 

Kisaavan kuskin kehittymiselle on tärkeää ajaa suunnilleen samanvauhtisten kanssa. Porttilähtöjä otettaessa olisi hyvä olla kuskeja ympärillä ensimmäiseen mutkaan tultaessa. Yksin ajaminen viimeisenä tai aina kärjessä ei kehitä kuljettajan vauhtia eikä tuo kisaamiseen tarvittavia taitoja.

 

Kausi, jolloin ajamme ulkoradalla kestää kaikilla ryhmillä 6 kk, toukokuun alusta lokakuun loppuun, kuitenkin sääolot huomioiden. Kesätauolla 8.-22.7 seuratoiminta ei ole katkolla mutta harjoitusajoissa on muutoksia. Talvikaudella meillä on harjoitusvuorot sisäskeittihalleissa ja Rush trampoliinipuistossa.

 

Lajia kannattaa tulla ensin kokeilemaan Kivikon radalle Pyöräkrossiparkkin, vuokraamon aukioloaikoina (ks. bmx radat). 

 

Ryhmään ilmoittautuminen alkaa jäsenhakemuksen lähettämisellä (kohdassa jäsenyys). Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse bmxhelsinki@outlook.com

 

Harjoitusryhmien hinnat 2024

 

Bmx Racing – Aloittelijan opas

Ohjeiden kuuntelu on tärkeää, jotta harjoittelu on kaikille turvallista. Kuva A. Korhola

HARRASTERYHMÄT

 

Isompien harrasteryhmissä 1 ja 2 harjoitellaan ajotekniikkaa. Siihen kuuluu muun muassa pumppaaminen, mutka-ajo, ajolinjat ja manuaali. Lisäksi harjoitellaan porttilähtöjä, ryhmässä ajamista ja hyppäämistä.

 

Pienempien harrasteryhmissä 3 ja 4 harjoitellaan ikätasot huomioiden. Aloittamistaidoiksi riittää, että osaa itse ajaa tasaisella. Mukaan pääsee myös taitavat potkupyöräilijät.

 

Valmennuksen tavoitteena on tukea harrastajan monipuolisten pyörän käsittelytaitojen ja ajotekniikan kehittymistä. Taidoista on hyötyä kaikissa pyöräilyn alalajeissa; maastossa pyöräillessä hyötyy pumppaamistaidosta, kun pystyy tuottamaan vauhtia maaston muotoja hyväksi käyttäen ja hyvästä tasapainosta on hyötyä kaikenlaisessa pyöräilyssä. 

 

Harrasteryhmien vastuuvalmentaja on kokenut bmx racing kisakuskimme Otto Vartiainen, joka valmensi viime kaudella Kisaryhmää. Hänen ohjaajaparinsa on ensimmäisen ohjaajakautensa aloittava Mikael Andström.

 

Harraste 1 

2013 +

Kivikko, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18.30-20

 

Harraste 2

2014-2016

Kivikko, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.30-18.30

 

Harraste 3  TÄYNNÄ

2017-2018

Kivikko, lauantaisin klo 11-12

 

Harraste 4  TÄYNNÄ

2019-2021

Kivikko, lauantaisin klo 10-11

Valmennuksen apuna käytetään paljon kuvaamista. Kuva A. Korhola.

KILPAILURYHMÄT

 

Meillä on kolme kilpailevaa ryhmää, Kisa 1, Kisa 2 ja Kisa KV.

 

Kaikkiin kolmeen ryhmään voivat osallistua myös Espoo Bike Clubin jäsenet.

 

Kisa 1 ja 2 ryhmissä on kokeneita kisakuskeja ja myös kisaamista aloittelevia kuljettajia. Ryhmissä harjoitellaan ajamaan kilpailuja muistuttavissa tilanteissa; ajetaan enemmän full lappeja, on enemmän ryhmässä ajoa ja porttilähtöjen opettelua.

 

Manuaalin ja hyppyjen hyvän perustekniikan oppiminen on Kisa 1 ryhmän tärkein tavoite.

 

Valmennuksen tavoitteena on antaa hyvät valmiudet Suomi Cup kisaamiseen, vaikkakin kilpaileminen on aina vapaaehtoista. Kisaamista pääsee harjoittelemaan valmentajien kanssa Kehä Cup viikkokisoissa, jotka järjestetään n. 3-4 viikon välein.

 

Kisa 1 ja 2 ryhmien vastuuvalmentaja on kokenut kansainvälisen tason kuljettaja Pyry Kurkela. Hän ohjasi viime kaudella Kisaryhmää. Hänen ohjaajaparinsa on ensimmäisen ohjaajakautensa aloittava kisakuskimme Kaapo Kurkela, joka oli 9. MM-kisoissa Glasgowssa 2023 B13-sarjassa.

 

Kisa 1

2013 +

Kivikko, tiistaisin ja torstaisin klo 18.30-20

Kivikko tai Tuusula, sunnuntaisin klo 10-11.30

 

Kisa 2

2014-2016

Kivikko, tiistaisin ja torstaisin klo 17.30-18.30

Kisatilanteessa hyvästä porttilähdöstä on paljon hyötyä. Kuva A. Korhola

KISA KV

 

Ryhmän kuljettajat kilpailevat myös kansainvälisellä tasolla. Tähän viittaa nimi KV.

 

Harjoituksissa kehitetään fyysisiä ominaisuuksia, kuten kestävyyttä, voimaa ja nopeutta. Opitaan ajamaan kilpailua muistuttavissa tilanteissa.

 

Manuaali ja hyppyjen hyvä perustekniikka sujuu. Manuaaleja jalostetaan vauhtia tuottaviksi ja harjoitellaan tuplamanuaaleja ja pick-upeja. Kaarreajossa ja porttiharjoittelussa hiotaan yksityiskohtia. Hyppyjä harjoitellaan mataliksi, mahdollisimman vauhtia tuottaviksi. Hyppyjen kokoa kasvatetaan kuskikohtaisesti.

Valmennuksen tavoitteena on antaa hyvät valmiudet ulkomailla kilpailemiseen.

 

Kisa KV harjoittelee paljon Tuusulan radalla, joka on supercross-tason rata.

 

Valmentajana toimii moninkertainen suomenmestari ja kokenut kansainvälisen tason kuljettaja Antti Laakkonen, joka on BMX Helsingin ja Espoo Bike Clubin koulutettu päävalmentaja.

 

Kisa KV

2013 +

Tuusula, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18.30-20

Kivikko tai Tuusula sunnuntaisin klo 11.30-13

Antti Laakkonen kilpailee Team TVE Sport tallissa valmentamisen ohella. Kuva T. Mäkelä